søndag 28. september 2014

Klute strikking.

Høsten er her å da er strikking perfekt. Selv her har det gått mest i kluter fra boka til Bittamin Mikkelsborg. Men fikk slengt inn et pannebånd i flashrosa til min datter. Blir masse spennende prosjekter i strikkinga nå.Suttrekluten
Smilekluten
Høstklut
Høstklut.

torsdag 28. august 2014

Dagen i går.

VaI gå bestemte jeg og en kompis at vi ville gå tur med stigning. Advarer dette er ikke strikke innlegg.
Så vi fant ut å gå opp et skar mellom to fjell, greit å begynne med. 
Var veldig tung å gå opp, her tok jeg bilde fra vi sto på steinene. Nedenfor var go tur sti. Men halve turen var å navigere seg over steiner. 
Var skikkelig stolt når vi kom opp, herlig følelse. I dag er man stiv og støl, og skal tilbringes i bil til mo i rana.

lørdag 26. juli 2014

Bolero strikking :)

Her har jeg strikket to boleroer. Mye billigere enn å kjøpe fant jeg ut. Og kan brukes året runt. Og de har retro utseende. En i grå og andre i beigebrun.

søndag 8. juni 2014

Ny klut til kjøkkenet

Da har masse produskjonen startet.
Nå blir det kluter i fleng, så man får
strikket opp litt bomullsgarn. 
Skal begynne på en ny en med en gang.
Bergknapp heter den, og opp skrift på bittamin side på facebook.

fredag 24. januar 2014

Bake dag med forskjellige brød.

I dag ble det bake dag. Og da ville jeg lage noe med langpanne. De to øverste er grovbrød i langpanne, blir skikkelig god frokost i morgen. Og neders er bananbrød. Halve skal fryses og resten blir med når jeg skal bort i morgen. Oppskrift på bananbrødet legger jeg ut.

Bananbrød:

4egg
4dl sukker eller 3dl splenda (sukkerfritt)
Visp til eggedosis. Mos 5 bananer (prosessor) bland.
Smelt 200g smør og bland i
1,5 dl melk (lunken)
Bland alt det tørre:
9dl mel
2ts natron
4ts bakepulver
4ts vaniljesukker

Ta og bland det tørre og våte vekselvis i egge/banandosisen.
Sett ovnen på 200 grader og stek i 30 min. Kan spises som den er, eller med glasur etter eget valg.

tirsdag 31. desember 2013

Godt nyttår!

Da har man spist nyttårs mat. Og det var fortreffelig godt. Istede for hel kalkun, ble det kalkunfilet i steke pose. Sammen hadde jeg litt dill. Gulrøtter, eple, sviske og en mandarin :) og tilbehør var fløtesaus med grønnsaker og potetmos. Det ble noe av den saftigste kalkunen jeg har smakt. Og til dessert ble det pannacotta med boysenbær og to ts vaniljesaus. Himmelsk.  

Her er oppskrifta på panna cottaen:

En pakke fløte.
3,3dl sukker.
1 vanilje stang.
2 plater gelantin.

Dette gir jeg et oppkok sånn at sukkeret blir oppløst. Dette siler jeg gjennom dørslag. De to gelantin platene legges i kaldt vann før man begynner. Når oppkoket er gjort og alt er blandet. Så tar man de bløte gelantin platene og klemmer av vannet og legger de i panna cottaen. Rør de ut. Så fyll i dessert skålene og sett i kjøleskapet i 4 timer. Kan og lages dagen i forveien. Jeg brukte boysenbær syltetøy to ts og to ts vaniljesaus. Men man kan godt velge annet tilbehør. Bon apetitt.                       

mandag 30. desember 2013

Restegarn.

Nå har jeg brukt litt reste garn. Og det ble da noen baby bukser på det. Og jaggu ble det et par tøfler også. Har også fått strikket et par lester.