Så vi fant ut å gå opp et skar mellom to fjell, greit å begynne med.
Vel, den her e for mæ ein plass æ kain legg ut om ting æ gjør og sånt! :) Gla i å pussopp, pjon, strikk vær m venna, musikk, familie.. Så her kjæm det ting som æ gjør om daga.
torsdag 28. august 2014
Dagen i går.
VaI gå bestemte jeg og en kompis at vi ville gå tur med stigning. Advarer dette er ikke strikke innlegg.
lørdag 26. juli 2014
Bolero strikking :)
Her har jeg strikket to boleroer. Mye billigere enn å kjøpe fant jeg ut. Og kan brukes året runt. Og de har retro utseende. En i grå og andre i beigebrun.
søndag 8. juni 2014
Ny klut til kjøkkenet
Da har masse produskjonen startet.
Nå blir det kluter i fleng, så man får
strikket opp litt bomullsgarn.
Bergknapp heter den, og opp skrift på bittamin side på facebook.
fredag 24. januar 2014
Bake dag med forskjellige brød.
I dag ble det bake dag. Og da ville jeg lage noe med langpanne. De to øverste er grovbrød i langpanne, blir skikkelig god frokost i morgen. Og neders er bananbrød. Halve skal fryses og resten blir med når jeg skal bort i morgen. Oppskrift på bananbrødet legger jeg ut.
Bananbrød:
4egg
4dl sukker eller 3dl splenda (sukkerfritt)
Visp til eggedosis. Mos 5 bananer (prosessor) bland.
Smelt 200g smør og bland i
1,5 dl melk (lunken)
Bland alt det tørre:
9dl mel
2ts natron
4ts bakepulver
4ts vaniljesukker
Ta og bland det tørre og våte vekselvis i egge/banandosisen.
Sett ovnen på 200 grader og stek i 30 min. Kan spises som den er, eller med glasur etter eget valg.
tirsdag 31. desember 2013
Godt nyttår!
Da har man spist nyttårs mat. Og det var fortreffelig godt. Istede for hel kalkun, ble det kalkunfilet i steke pose. Sammen hadde jeg litt dill. Gulrøtter, eple, sviske og en mandarin :) og tilbehør var fløtesaus med grønnsaker og potetmos. Det ble noe av den saftigste kalkunen jeg har smakt. Og til dessert ble det pannacotta med boysenbær og to ts vaniljesaus. Himmelsk.
Her er oppskrifta på panna cottaen:
En pakke fløte.
3,3dl sukker.
1 vanilje stang.
2 plater gelantin.
Dette gir jeg et oppkok sånn at sukkeret blir oppløst. Dette siler jeg gjennom dørslag. De to gelantin platene legges i kaldt vann før man begynner. Når oppkoket er gjort og alt er blandet. Så tar man de bløte gelantin platene og klemmer av vannet og legger de i panna cottaen. Rør de ut. Så fyll i dessert skålene og sett i kjøleskapet i 4 timer. Kan og lages dagen i forveien. Jeg brukte boysenbær syltetøy to ts og to ts vaniljesaus. Men man kan godt velge annet tilbehør. Bon apetitt.
mandag 30. desember 2013
Restegarn.
Nå har jeg brukt litt reste garn. Og det ble da noen baby bukser på det. Og jaggu ble det et par tøfler også. Har også fått strikket et par lester.
søndag 6. januar 2013
Strikkerier og fanterier jeg har gjort i det siste.
Strikka røde pulsvarmere, etter ei oppskrift jeg fant i ei
bok, som jeg nå ikke finner. Veldig gode og varme, kan strikkes
korte og lange. 5 rett og 5 vr på pinne nr 5. helt til man har til 5
riller rett, og 5 vr. fell av og sy sammen. husk det skal være hull
til tommel, man bestemmer selv hvor det skal være.
Hekla meg skjerf etter oppskrift på drops.
Pirat sokkene mine, fant oppskrift på drop.
Baggy rillelue, oppskrifta på den fant jeg på
Mirrevirre.blogspot.com Ho har masse fint der.
Halsen her deri mot er strikket etter oppskrift på
drops.
Satt og kjedet meg, og gikk på drops for og lære meg
noe nytt. Og resultatet ble dette. En heklet blomst, som skal
brukes som pynt på ei kake jeg skal lage seinere. Ikke spisbar ei.
bok, som jeg nå ikke finner. Veldig gode og varme, kan strikkes
korte og lange. 5 rett og 5 vr på pinne nr 5. helt til man har til 5
riller rett, og 5 vr. fell av og sy sammen. husk det skal være hull
til tommel, man bestemmer selv hvor det skal være.
Hekla meg skjerf etter oppskrift på drops.
Pirat sokkene mine, fant oppskrift på drop.
Baggy rillelue, oppskrifta på den fant jeg på
Mirrevirre.blogspot.com Ho har masse fint der.
Halsen her deri mot er strikket etter oppskrift på
drops.
Satt og kjedet meg, og gikk på drops for og lære meg
noe nytt. Og resultatet ble dette. En heklet blomst, som skal
brukes som pynt på ei kake jeg skal lage seinere. Ikke spisbar ei.
Abonner på:
Innlegg (Atom)